Skip to main content

Day 2 of TechEd 2012 - Amsterdam

Si iata ca a trecut si a doua zi din TechEd Europe 2012. Daca ziua de ieri a fost dedicata cloud-ului, atat public cat si privat, ziua de azi a stat sub semnul Windows 8 impreuna cu cloud. In comparatie cu ziua de ieri, sesiunile din aceasta zi au fost mult mai interesante, s-a trecut usor de la generalitati la lucruri la complexe.
Ziua a inceput destul de devreme, dar in forta. Antoine Leblond a deschis ziua a doua cu un keynote despre Windows 8. Au fost prezentate atat functionalitatile de baza cat si cele pentru mediul enterprise. De exempl cum poti sa iti iei calculatorul de la servici pe stick si sa il folosesti de acasa, fara a trebui sa instalezi orice alt produs sau sa iti pui probleme de securitate.
Dupa aceasta sesiune am participat la sesiune lui NIck Harris despre cum sa contruiesti o aplicatie pentru Windows 8 care sa foloseasca pe partea de backend Windows Azure. A fost o prezentare pe gustul oricarui dezvoltatori. Aplicatia a fost scrisa de la 0 in cele 75 de minute.
Cum nu aveam inca o idee foarte bine formata despre Private Cloud, am decis sa participa la sesiunea "Private Cloud Principles, Concepts and Pattern", sustinuta de Tom Shinder. A fost o prezentare extrem de utila, cu foarte mult continut folositor. Cea mai importanta concluzie dupa aceasta prezentare a fost ca Private Cloud nu inseamna o fabrica de servere on-premise, poate sa fie si Windows Azure sau o combinatie intrece cele doua. Private Cloud reprezinta un mediu privat unde doar o anumita are acces si se poate folosi de resurse.
Vishal Joshi a vorbit despre "App Deployment Options for Windows Azure". Ne-a fost prezentate modalitatile prin care se poate face deploy la o aplicatie in Windows Azure. De la Visual Studio si TFS, pana la FTP si Git.
In urma keynote-ului de azi dimineata m-a decis sa particip la sesiune lui Brad McCabe - "Windows 8 - Overview for the enterprise, Enabling FlexibleWorkstyles". Eram curios sa vad ce aduce nou acest sistem de operare pentru cei din enterprise. Tot ce pot spune este ca IT-ul o sa fie mult mai fericit de acuma incolo.
Ziua am terminat-o in forta cu Steve Marx care a vorbit despre software as a service solutions in Windows Azure. Ca si continut mi s-a parut cea mai reusita prezentare la care am participat astazi.
Hot tip of the day: Daca am aloca cate 10MB la fiecare chinez, Windows Azure ar avea inca spatiu de stocare available. Ce inseamnata asta? Hai sa vedem:
1339724852 persons x 10 MB = 13397248520 MB = 13083250 GB = 12776 Tera = 12.5 PB (Petabyte)
Frumos spatiu de stocare, care cu fiecare secunda continua sa creasca.
Ne auzim maine seara? Va ofer posibilitatea ca sa imi propuneti pentru ziua de vineri la ce sesiuni sa particip. Astept propuneri de la voi.

Comments

 1. Din cate stiu Azure storage avea din cate stiu injur de 100 PetaBytes in productie..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valoarea data (12.5) se refera la cat spatiu este available in momentul de fata.

   Delete
  2. Am fost azi la standul celor de la Azure ca sa ii intreb daca ii 100PB sau 12PB. Din pacate nu am primit inca un raspuns, dar au zis ca o sa ma contacteze pe email.
   Nici macar ei nu stiu cat de mare ii :-)

   Delete
 2. Stiu ei foarte bine :), dar sunt informatii interne care nu sunt chiar publice: eu valoarea am gasit-o intr-un research paper de la MS care explica detaliile interne Azure storage: http://sigops.org/sosp/sosp11/current/2011-Cascais/printable/11-calder.pdf
  unde ziceau:
  "We currently have 70 petabytes of raw storage in production and are in the process of provisioning a few hundred more petabytes of raw storage based on customer demand for 2012"

  Desigur, cifra asta se refera la capacitatea totala/fizica, inclusiv ce foloseste MS pentru serviciile proprii gen Bing ..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded

Today blog post will be started with the following error when running DB tests on the CI machine:
threw exception: System.InvalidOperationException: The Entity Framework provider type 'System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer' registered in the application config file for the ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded. Make sure that the assembly-qualified name is used and that the assembly is available to the running application. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=260882 for more information. at System.Data.Entity.Infrastructure.DependencyResolution.ProviderServicesFactory.GetInstance(String providerTypeName, String providerInvariantName) This error happened only on the Continuous Integration machine. On the devs machines, everything has fine. The classic problem – on my machine it’s working. The CI has the following configuration:

TeamCity.NET 4.51EF 6.0.2VS2013
It seems that there …

GET call of REST API that contains '/'-slash character in the value of a parameter

Let’s assume that we have the following scenario: I have a public HTTP endpoint and I need to post some content using GET command. One of the parameters contains special characters like “\” and “/”. If the endpoint is an ApiController than you may have problems if you encode the parameter using the http encoder.
using (var httpClient = new HttpClient()) { httpClient.BaseAddress = baseUrl; Task<HttpResponseMessage> response = httpClient.GetAsync(string.Format("api/foo/{0}", "qwert/qwerqwer"))); response.Wait(); response.Result.EnsureSuccessStatusCode(); } One possible solution would be to encode the query parameter using UrlTokenEncode method of HttpServerUtility class and GetBytes method ofUTF8. In this way you would get the array of bytes of the parameter and encode them as a url token.
The following code show to you how you could write the encode and decode methods.
publ…

Entity Framework (EF) TransactionScope vs Database.BeginTransaction

In today blog post we will talk a little about a new feature that is available on EF6+ related to Transactions.
Until now, when we had to use transaction we used ‘TransactionScope’. It works great and I would say that is something that is now in our blood.
using (var scope = new TransactionScope(TransactionScopeOption.Required)) { using (SqlConnection conn = new SqlConnection("...")) { conn.Open(); SqlCommand sqlCommand = new SqlCommand(); sqlCommand.Connection = conn; sqlCommand.CommandText = ... sqlCommand.ExecuteNonQuery(); ... } scope.Complete(); } Starting with EF6.0 we have a new way to work with transactions. The new approach is based on Database.BeginTransaction(), Database.Rollback(), Database.Commit(). Yes, no more TransactionScope.
In the followi…