Friday, June 15, 2012

WTF - Package Load Failure - Microsoft.VisualStudio.TeamFoundation.VersionControl.HatPackage, Microsoft.VisualStudio.TeamFoundation.VersionControl

In cursul zilei de azi am avut parte de o experienta destul de neplacuta. De doua ori mi s-a restartat PC-ul fortat in timp ce Visual Studio se incarca. O sa spuneti si ce daca, asa am zis si eu, dar am avut o surpriza neplacuta sa ma trezesc cu niste erori destul de urate.
Dupa ce pornit din nou sistemul de operare si Visual Studio am vrut sa accesez din Team Explorer Source Control-ul dar m-am trezit ca acest lucru nu mai este posibil. Puteam sa vad lista de build-uri, documentele de pe SharePoint si orice altceva, mai putin sa accesez Source Controler-ul. Am primit o eroare destul de urata, asemanatorare cu urmatoarea:
... Package Load Failure - Microsoft.VisualStudio.TeamFoundation.VersionControl.HatPackage, Microsoft.VisualStudio.TeamFoundation.VersionControl ...
WTF, de unde pana unde, nici nu stiam de unde sa o iau. Am incercat restore la OS la o versiune precedenta dar la fel. Am incercat sa reinstalez Team Explorer-ul dar fara nici un rezulvat. Pana la urma am ajuns in cache-ul de la Team Foundation, unde a fost nevoie sa sterg fisierul "VersionControl".
c:\Users\[someUser]\AppData\Local\Microsoft\Team Foundation\3.0\Cache\ VersionControl.config
Odata ce l-am sters lucrurile pareau sa revina la normal si am putut din nou sa accesez source controler-ul.
Din nou am avut o surpriza neplacuta cand am incercat sa deschid solutia pe care lucram. Nici unul din proiectele din solutie nu le putema deschide. Nu avea importanta ca era un proiect standard de .NET 4.0, sau de SL 4.0. Nici unul nu se putea incarca, iar urmatoarea eroare se afisa pentru fiecare proiect din solutie care se incarca:
A project with that name is already opened in the solution.
Din nou WTF, acest lucru se intampla si cand doream pe o solutie goala sa adaug un proiect. A fost nevoie sa fac repair la VS 2010 SP1, iar apoi sa reinstalez SL 4.0 Tools, iar apoi din nou repair la VS 2010 SP1.
I did it, solutia din nou se incarca fara probleme si totul a revenit la normal.
Sper sa nu aveti si voi aceleasi probleme.

No comments:

Post a Comment