Skip to main content

Code Retreat Cluj-Napoca - 19/05/2012

Sambata, 19.05.2012, a avut loc in Cluj-Napoca o nou sesiune de Code Retreat.Au fost aproape 9 ore de programare si fun, unde am avut parte din plin de TDD si pair programming.
Problema care am incercato sa o rezolvam de fiecare data a fost cea clasica, Game of Life (a lui Conway's). O problema simpla, care in varianta clasica nu pune nici un fel de probleme. Desii acesta a fost al doilea Code Retreat organizat, unde s-a rezolvat aceiasi problema, nu am simtit ca este ceva monoton. La fiecare runda am descoperit ceva nou, ceva care partenerul il facea diferit, de la TDD, la scurtaturi sau ceva legat de mediul de programare.
Cand incepi sa scrii teste, cel mai greu sa primul test, nu stii cum sa incepi sau mai bine zis cu ce. Care e primul test care trebui scris, a.i. sa fie consistent si nici sa nu te aberezi.
Asa cum se obisnuieste, ultima sesiune e destul mai speaciala, apar reguli mai ciudate. De data asta am ales ca sa fim intr-un mediu in care fiecare celula sa fie hexagonala (in loc de opt vecini sa aibe doar 6). Se obtine un fel de fagure, iar impreuna cu coechipierul meu din runda respectiva am reusit aproape sa terminam problema in aceasta runda. Din pacate nu a mai fost TDD, eram curiosi sa vedem daca am gasit algoritmul bun.
A fost o sambata destul de productiva. Mai jos gasiti doua poze de la acest eveniment.

Comments

 1. Apropos, o chestie legată de stilul de scris. Mare mare atenție la cratimă. Și la felul în care scrii. Este o recomandare negativă pentru tine faptul că scrii constant cu greșeli. :) Just a friendly warning.

  ReplyDelete
 2. As zice ca a fost interesant focus-ul pe TDD - desi, TDD-ul in ziua de azi e ca sexul la adolescenti - multi spun ca fac TDD, foarte putini developeri practica TDD cu adevarat, in proiecte reale (acelasi lucru se poate spune despre Scrum).

  ReplyDelete
  Replies
  1. TDD o fi ca sexul la adolescenți dar tot mi se pare masturbare intelectuală. Cînd zic asta mă refer chiar la TDD, adică Test Driven pur. No such thing. Pur și simplu e impractic să o faci.
   Cît despre Scrum, developerii ar vrea, da' nu-i lasă oamenii cu bani să-și facă de bani. Eventual, dacă se poate, sprinturi de o zi :D

   Delete
  2. [offtopic si fara legatura cu code retreat]
   Eu ma refeream un pic la altceva - daca s-ar folosi TDD macar pentru o parte din aplicatie, tot ar fi mare lucru - inca vad foarte multe proiecte unde nu exista unit teste, unde testele sunt adaugate la mult timp dupa ce un feature e terminat, proiecte la care exista mentalitatea ca un tester trebuie sa scrie integration tests (nici nu se stie ce e ala un unit test prepriuzis) - deci macar daca ar fi test-driven _development_, nu design, tot ar fi ceva..

   Legat de Scrum, problema in multe firme e ca multi developeri nici nu stiu ce e ala Scrum mai in detaliu, iar managerii zic ca fac scrum ca sa dea bine la marketing (multi high-level managers stiu despre scrum doar ceva de genul "chestia asta agile cu iteratii mai dese decat 4-5 luni si stand-up meetings").. :)

   La asta contribuie si multi 'evanghelisti' agile, care exemplifica totul cu probleme de jucarie care se preteaza la TDD, dar multi developeri raman in ceata cand e vorba sa dezvolte o aplicatie complexa in stilul asta.

   Delete
  3. din punctul meu de vedere nu exista tdd pur sau impur. exista doar tdd! dezvolti in maniera tdd sau nu. ca nu iti place sau ca nu iti iasa sau ca nu peste tot poti sa aplici e foarte diferit de "No such thing" sau "masturbare intelectuala" sau "Pur si simplu e impractic".

   Delete
  4. Vrei să-mi zici că tu practici TDD, adică scrii unit teste care să treacă prin toate branch-urile posibile ale tuturor funcțiilor?

   Delete
 3. Ma tem ca unii au promovat ideea de "TDD pur" in sensul de (technical) design al aplicatiei care ia forma doar in urma scrierii testelor, dupa refactoring, ceea ce e rar intalnit in aplicatii complexe - mai intotdeauna programatorul se gandeste un pic in avans la un oarecare technical design, chiar daca dupa aceea design-ul va evolua.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded

Today blog post will be started with the following error when running DB tests on the CI machine:
threw exception: System.InvalidOperationException: The Entity Framework provider type 'System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer' registered in the application config file for the ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded. Make sure that the assembly-qualified name is used and that the assembly is available to the running application. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=260882 for more information. at System.Data.Entity.Infrastructure.DependencyResolution.ProviderServicesFactory.GetInstance(String providerTypeName, String providerInvariantName) This error happened only on the Continuous Integration machine. On the devs machines, everything has fine. The classic problem – on my machine it’s working. The CI has the following configuration:

TeamCity.NET 4.51EF 6.0.2VS2013
It seems that there …

GET call of REST API that contains '/'-slash character in the value of a parameter

Let’s assume that we have the following scenario: I have a public HTTP endpoint and I need to post some content using GET command. One of the parameters contains special characters like “\” and “/”. If the endpoint is an ApiController than you may have problems if you encode the parameter using the http encoder.
using (var httpClient = new HttpClient()) { httpClient.BaseAddress = baseUrl; Task<HttpResponseMessage> response = httpClient.GetAsync(string.Format("api/foo/{0}", "qwert/qwerqwer"))); response.Wait(); response.Result.EnsureSuccessStatusCode(); } One possible solution would be to encode the query parameter using UrlTokenEncode method of HttpServerUtility class and GetBytes method ofUTF8. In this way you would get the array of bytes of the parameter and encode them as a url token.
The following code show to you how you could write the encode and decode methods.
publ…

Entity Framework (EF) TransactionScope vs Database.BeginTransaction

In today blog post we will talk a little about a new feature that is available on EF6+ related to Transactions.
Until now, when we had to use transaction we used ‘TransactionScope’. It works great and I would say that is something that is now in our blood.
using (var scope = new TransactionScope(TransactionScopeOption.Required)) { using (SqlConnection conn = new SqlConnection("...")) { conn.Open(); SqlCommand sqlCommand = new SqlCommand(); sqlCommand.Connection = conn; sqlCommand.CommandText = ... sqlCommand.ExecuteNonQuery(); ... } scope.Complete(); } Starting with EF6.0 we have a new way to work with transactions. The new approach is based on Database.BeginTransaction(), Database.Rollback(), Database.Commit(). Yes, no more TransactionScope.
In the followi…