Skip to main content

Environment.NewLine or "\r\n"

Ma uitam zilele astea peste un cod si am vazut de mai multe ori cod de genul acesta:
string v2 = v1 + "\n";
Scopul la acest cod este de a trece pe o linie noua. Desi functioneaza si este folosit de catre foarte multi dezvoltatori nu este cea mai buna solutie. Pentru a trece la o linie noua cei de la Microsoft au adaugat o propietatea Environment.NewLine. De fapt aceasta este o constanta ce ne returneaza "\r\n" pe Windows.
IL care se genereaza face un call la System.Environment::get_NewLine() care in spate are urmatoarea implementare pentru Windows:
.method public hidebysig specialname static string get_NewLine() cil managed
{
.maxstack 8
L_0000: ldstr "\r\n"
L_0005: ret
}
In functie de platforma NewLine poate sa difere, o implementare pentru UNIX ar contine doar "\n". Desii Environment.NewLine este mult mai clar in cod, nu cred ca se va renunta la "\r\n" deoarece nimeni nu va uita ce inseamna "\r" sau "\n". Pana se va ajunge sa se scrie aplicatii .NET care sa ruleze by default pe mai multe sisteme de operare o sa mai treaca ceva vreme.
Eu prefer si incerc sa folosesc Environment.NewLine, voi ce folositi?

Update:
Un caz cand nu se poate folosii NewLine este cand vrem sa declaram o constanta care sa contina si NewLine:
const string Text = "Hello" + Environment.NewLine + "Word!";
Din cauza ca NewLine este o propietate si nu o contanta linia de cod scrisa mai sus o sa crape.
Daca lucram cu un TextBox o sa ne trezim ca urmatoarea linie de cod nu ne da rezultatul pe care l-am astepta:
errorTextBox.Text = "Error: \n\n\";
Problema este ca TextBox-ul necesita si un CRLF, nu doar LF. In acest caz avem posibilitati:
errorTextBox.Text = "Error: \r\n\r\n\";
sau
errorTextBox.Text = "Error: "+ Environment.NewLine + Environment.NewLine ;

Comments

 1. Pe linga faptul ca la mine pe Chrome codul tau apare cu webdings font, nu sint de acord cu Environment.NewLine decit acolo unde isi are rostul. De exemplu: ai vrea ca un fisier de configuratie de aplicatie sa fie salvat intr-un fel pe Windows si in altul pe Linux? Cum faci unit testing la algoritmi? Inlocuiesti \r cu empty string ca sa pastrezi consistenta? Am avut un caz de curind in care un test care primea o constanta in surse a inceput sa pice pentru ca source-controlul a schimbat new lineurile. Asa am aflat ca standardul MIME, de exemplu, se aplica doar la \r\n. Ii dai un fisier text cu doar \n si face fail la lungime de linie sau pentru ca nu se termina cu \r\n\r\n asa cum spune RFCul. Cum faci sa mock-uesti aceasta cvasi constanta? Cum o folosesti in Attributes, etc. In plus, e incomod. Nu e nimic mai urit decit constante ca si vbCrLf din Visual Basic care trebuie concatenat cu stringuri ca sa obtii new lineuri prin ele.

  Concluzia mea: Environment.NewLine ar trebui folosit doar la output. Daca vrei sa scoti niste text pe consola, baga din asta. Cine stie, poate intr-un environment mai ciudat NewLine ar fi un <br />, dar cind e vorba de string si file manipulation, nu mai adauga dependinte aiurea.

  ReplyDelete
 2. Intr-adevar, webdings apar pe chrome (e un span style="font-style: italic; font-family: webdings;" acolo)...

  Cam singurul caz in care Environment.NewLine e util ar fi cand aplicatia produce fisiere text care vor fi citite de un human..

  .NET, Silverlight mai precis _ruleaza_ pe un sistem UNIX-like, si nu ma refer la Mono, ci la Silverlight pe MacOSX, care tot un nepot al BSD Unix e..
  Ce-i drept, ma astept ca orice text editor modern pe MacOSX sa se descurce cu cele 3 stiluri posibile de newlines.

  Cat depsre unit teste, solutia e aceeasi ca la DateTime.Now - cand ai nevoie musai de asa ceva, o tratezi ca o dependinta externa pentru care apoi se poate crea un stub sau mock.

  ReplyDelete
 3. Un caz cand nu se poate folosii NewLine este cand vrem sa declaram o constanta care sa contina si NewLine:

  const string Text = "Hello" + Environment.NewLine + "Word!";

  Din cauza ca NewLine este o propietate si nu o contanta linia de cod scrisa mai sus o sa crape.

  Daca lucram cu un TextBox o sa ne trezim ca urmatoarea linie de cod nu ne da rezultatul pe care l-am astepta:

  errorTextBox.Text = "Error: \n\n\";

  Problema este ca TextBox-ul necesita si un CRLF, nu doar LF. In acest caz avem posibilitati:

  errorTextBox.Text = "Error: \r\n\r\n\";

  sau

  errorTextBox.Text = "Error: "+ Environment.NewLine + Environment.NewLine ;

  ReplyDelete
 4. E cumva logic: pe Windows si MSDOS nu ne putem baza pe orice soft ca va recunoaste doar un \n, de aceea cel mai safe e \r\n ..

  Din pacate genul asta de control characters sunt o mostenire de pe vremea cand output-ul la programe mergea doar la o imprimanta matriciala si nu existau monitoare - doar in acel context are sens un "carriage return" (deplasarea tamburului cu hartie inapoi la dreapta, dar ramane pe aceeasi linie), respectiv "line feed", avansarea cu o linie, dar ramanerea pe aceeasi coloana.. :)
  Cand s-a trecut la CRT-uri, fiecare a interpretat aceste doua caractere cum a crezut ca e mai "logic"..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded

Today blog post will be started with the following error when running DB tests on the CI machine:
threw exception: System.InvalidOperationException: The Entity Framework provider type 'System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer' registered in the application config file for the ADO.NET provider with invariant name 'System.Data.SqlClient' could not be loaded. Make sure that the assembly-qualified name is used and that the assembly is available to the running application. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=260882 for more information. at System.Data.Entity.Infrastructure.DependencyResolution.ProviderServicesFactory.GetInstance(String providerTypeName, String providerInvariantName) This error happened only on the Continuous Integration machine. On the devs machines, everything has fine. The classic problem – on my machine it’s working. The CI has the following configuration:

TeamCity.NET 4.51EF 6.0.2VS2013
It seems that there …

Entity Framework (EF) TransactionScope vs Database.BeginTransaction

In today blog post we will talk a little about a new feature that is available on EF6+ related to Transactions.
Until now, when we had to use transaction we used ‘TransactionScope’. It works great and I would say that is something that is now in our blood.
using (var scope = new TransactionScope(TransactionScopeOption.Required)) { using (SqlConnection conn = new SqlConnection("...")) { conn.Open(); SqlCommand sqlCommand = new SqlCommand(); sqlCommand.Connection = conn; sqlCommand.CommandText = ... sqlCommand.ExecuteNonQuery(); ... } scope.Complete(); } Starting with EF6.0 we have a new way to work with transactions. The new approach is based on Database.BeginTransaction(), Database.Rollback(), Database.Commit(). Yes, no more TransactionScope.
In the followi…

GET call of REST API that contains '/'-slash character in the value of a parameter

Let’s assume that we have the following scenario: I have a public HTTP endpoint and I need to post some content using GET command. One of the parameters contains special characters like “\” and “/”. If the endpoint is an ApiController than you may have problems if you encode the parameter using the http encoder.
using (var httpClient = new HttpClient()) { httpClient.BaseAddress = baseUrl; Task<HttpResponseMessage> response = httpClient.GetAsync(string.Format("api/foo/{0}", "qwert/qwerqwer"))); response.Wait(); response.Result.EnsureSuccessStatusCode(); } One possible solution would be to encode the query parameter using UrlTokenEncode method of HttpServerUtility class and GetBytes method ofUTF8. In this way you would get the array of bytes of the parameter and encode them as a url token.
The following code show to you how you could write the encode and decode methods.
publ…